Restauratie van het uurwerk.


Om een goede kostenraming te maken van uw klok moeten we de klok eerst goed bestuderen.
U kan het beste dus eerst langskomen met de klok. Is het niet mogelijk omdat de klok te groot is dan komen we tot bij u thuis.

Als ik de klok in handen heb dan kunnen we samen bespreken wat we aan de klok moeten doen om hem weer perfect te laten functioneren.

In de winkel krijgt u altijd een gratis offerte.

We hebben twee manieren van klokken restaureren.
Het groot of het klein nazicht:

Bij een groot nazicht wordt het uurwerk volledig gedemonteerd en een eerste keer gereinigd zodat het al vetvrij is. Alle onderdelen worden nagekeken en daar waar slijtage is ,wordt deze hersteld. Draaipunten worden gepolijst, lageringen worden vervangen en lichters worden gecontroleerd.

Als de werkelijke restauratie is gedaan, wordt het uurwerk schoongemaakt in een speciaal bad. Zo worden alle oxidatie en overtollige vetten verwijderd.

Nu wordt het uurwerk terug gemonteerd en afgesteld zodat het gesmeerd kan worden.

Na een controle in ons atelier wordt het uurwerk terug afgeleverd.

Na zo een restauratie geven we u 2 jaar garantie op het goed functioneren van het uurwerk.

Een klein nazicht kunnen we toepassen als het uurwerk nog niet zo oud is en in een redelijke conditie. We kunnen dan het uurwerk smeren en een kleine herstelling uitvoeren.


februari 2015

Het nieuwe jaar is alweer meer dan een maand oud en de voorbereiding voor de antiekbeurs in Hasselt is in volle gang.

We gaan het dit jaar op een andere manier aanpakken. Onze deelname aan de art en antiques fair in Hasselt blijft. Ook zullen we weer deelnemen aan “ De dag van de Ambachten” die dit jaar doorgaat op zondag 22 november. Als nieuw event dit jaar gaan we starten met een opendeur weekend hier thuis waar we u een verscheidenheid aan klokken zullen aanbieden. Dit doen we ook weer samen met Johan Goyvaerts de specialist op het gebied van muziekdozen. Vermoedelijk zal dit gebeuren in het weekend van 24 en 25 oktober.

Maar nu eerst de art en antiques fair in Hasselt die start op vrijdag 27 februari en duurt tot dinsdag 3 maart.

Als u ons daar wil bezoeken ,geef ons dan een seintje en we leggen een kaart voor u klaar bij de inkom.