Restauratie projecten


Franse lantaarn klok

We hebben een Franse lantaarnklok gekocht gesigneerd “Amourette Abbeville”. Deze vroeg 18e eeuwse lantaarn is nog in een goede staat. Abbeville was naast Parijs de belangrijkste plaats waar in de 17e en 18e eeuw lantaarnklokken werden geproduceerd.

Er ontbreken enkele onderdelen van het wekkerwerk maar die gaan we weer terug construeren zoals het is geweest. De restauratie zal begin 2011 klaar zijn.

Engelse Lantaarn

Deze vroege lantaarn van rond 1660 is een mooi stuk uit de Engelse lantaarn geschiedenis. Toen in het einde van de 17e eeuw de slinger werd gerealiseerd is deze lantaarn zoals vele omgebouwd naar een lange meer regelmatige lange slinger. Wij zullen nu deze lantaarn weer in ere herstellen en hem terug een balans gang geven die hij origineel heeft gehad. Deze zal ook begin 2011 klaar zijn


februari 2015

Het nieuwe jaar is alweer meer dan een maand oud en de voorbereiding voor de antiekbeurs in Hasselt is in volle gang.

We gaan het dit jaar op een andere manier aanpakken. Onze deelname aan de art en antiques fair in Hasselt blijft. Ook zullen we weer deelnemen aan “ De dag van de Ambachten” die dit jaar doorgaat op zondag 22 november. Als nieuw event dit jaar gaan we starten met een opendeur weekend hier thuis waar we u een verscheidenheid aan klokken zullen aanbieden. Dit doen we ook weer samen met Johan Goyvaerts de specialist op het gebied van muziekdozen. Vermoedelijk zal dit gebeuren in het weekend van 24 en 25 oktober.

Maar nu eerst de art en antiques fair in Hasselt die start op vrijdag 27 februari en duurt tot dinsdag 3 maart.

Als u ons daar wil bezoeken ,geef ons dan een seintje en we leggen een kaart voor u klaar bij de inkom.